Tuduhaké menu pokok

Jenghis Khan ( basa Mongolia : Чингис Хаан), uga diéja Genghis Khan, Jinghis Khan, Chinghiz Khan, Chinggis Khan, Changaiz Khan, lsp, jeneng asalé Temüjin, uga diéja Temuchin utawa TiemuZhen, (sek. 1162 - 18 Agustus 1227 ) ya iku khan Mongol uga ketua militer kang nyawijèkaké bangsa Mongolia lan sawisé ngadegaké Kakaisaran Mongolia banjur nelukaké akèh wewengkon ing Asia, karo tlatah lor Tiongkok ( Dinasti Jin), Xia Kulon, Asia Tengah, Pèrsi, lan Mongolia . Jengis Khan iki kang njembaraké panguwasan Mongolia dadi kamaharajan kang paling jembar ana ing sejarah manungsa. Dhèwèké iku simbahé Kubilai Khan, pamaréntah Tiongkok Dinasti Yuan ing Cina.