Tuduhaké menu pokok

Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg (basa Inggris: yoh-Hahn-UHS goot-n-Burg) (kirang langkung 1398-3 Fèbruari 1468), punika satunggiling pandhé logam waja lan emas kaliyan pancipta Jerman, ingkang misuwur déning sumbanganipun ing tèknologi cithak ing kiwa tengening taun 1450-an. Piyambakipun dianggep ingkang ndamel mesin pangecapan buku ingkang kaping pisan.

Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg
Gutenberg.jpg
Lair± 1398
Mainz, Electorate of Mainz
PatiFèbruari 3, 1468 (± 70)
Mainz, Electorate of Mainz
PakaryanPamahat, Panemu lan Pancetak

Panciptanipun punika wiwiting révolusi informasi ing Éropah ingkang saged njalari jaman Renaisans. Jaman Renaisans (saking basa Prancis: Renaissance, lair malih), punika jaman pambangun ing Éropah nalika budaya-budaya kina dipunsinaoni malih.

Gutenberg punika tiyang Éropah sepisanan ingkang migunakaken pancithakan tipe movable, watara taun 1439, lan panemu pancithakan Global.

Uga delengen liyanéBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.