Jose Rizal Manua

Jose Rizal Manua lair ing Padang, Sumatera Barat, 14 September 1954, saiki umuré 61 taun) ya iku sawininé pujangga, lan uga kang gawé teater anak-anak, Teater Tanah Air, kang éntuk juara siji ing Festival Teater Anak-anak Dunia kang kaping 9 ing Lingen, Jerman, nalika tanggal 14-22 Juli 2006.[1] Kejaba iku uga juru main lan tukang isi swara ing filem.[1]

Jose Rizal Manua

KulawargaBesut

Jose duwé bojo Nunum Raraswati, lan duwé anak lima ya iku:

  1. Shakti Harimurti (29),
  2. Sanca Khatulistiwa (26),
  3. Nuansa Ayu Jawadwipa (24),
  4. Nusa Kalimasada (21),
  5. Niken Flora Rinjani (17).[1]

Karier SeniBesut

PandhidhikanBesut

Sarjana Seni saka Fakultas Teater, Institut Kesenian Jakarta (1986).[2]

TeaterBesut

PrestasiBesut

  • Bareng Teater Tanah Air (TTA) éntuk ''The Best Performance'' lan éntuk medali emas ing The Asia Pacific Festival of Children Theatre 2004, ing Toyama, Jepang.[2] TTA gawa lakon Bumi Ada di Tangan Anak-anak karya Danarto.[2]
  • Bareng Teater Tanah Air (TTA) éntuk 19 medali emas ing kabèh kategori ing Festival Teater Anak-anak Dunia ke-9, ing Lingen, Jerman.[2] Ing festival iki TTA gawa lakon Wow karya Putu Wijaya.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c Jose Rizal(30 Juli 2011)
  2. a b c d e f Jose Rizal