Institut Kesenian Jakarta

Gambar:LogoIKJ.PNG
Logo Institut Kesenian Jakarta

Institut Kesenian Jakarta iku siji institusi pendhidhikan dhuwur kang difasilitasi Pamaréntah Laladan Jakarta. Institut iki mligi ing babagan seni, mligi seni rupa, seni peran, lan perfileman.

SajarahBesut

IKJ madeg tanggal 25 Juni 1976 saka prakarsa Présidhèn Suharto kang duwé komitmen mbiayai siji pendhidhikan mligi seni kanggo ngembangaké kabudayan Jakarta lan wadhah tumrap seniman lokal kang péngin maju. Wiwitané mung wujud Lembaga Pendidikan Kesenian Jakarta lan dadi péranganing komplèks seni Taman Ismail Marzuki. Sabanjuré, LPKJ tansaya akèh ngasilaké seniman-seniman kang wiwit diakoni lan ngembangaké akèh studi.

LPKJ banjur owah status dadi Institut Kesenian Jakarta. Sanadyan pangelolaané luwih mandhiri, nanging fasilitas isih dadi tanggung jawab pamaréntah laladan.

Guru Besar IKJ wiwit 2004 ya iku Sardono W Kusumo.

FakultasBesut

 
Gladri Fakultas Seni Rupa IKJ

IKJ duwé telung fakultas, ya iku Fakultas Seni Rupa, Fakultas Seni Pertunjukan, lan Fakultas Film lan Televisi.

Fakultas Seni Rupa lan Disain (FSRD)Besut

Fakultas iki konsèntrasi ing pangembangan seni sajeroning wewengkon visual, nglingkupi telung jurusan, ya iku seni murni, kriya, lan désain.

  • Program Studi Seni Murni (jenjang S1), dipérang dadi 3 minat utama: Seni Lukis,Seni Patung,Seni Grafis
  • Program Studi Seni Kriya (jenjang S1): Kriya Kayu, Kriya Keramik, Kriya Tekstil
  • Jurusan Désain (jenjang S1): Program Studi Désain Interior, Program Studi Désain Komunikasi Visual (DKV), Program Studi Désain Modhe & Busana

Fakultas Seni Rupa IKJ uga nganakaké manéka kursus; Kursus Lukis, kursus Sablon, kursus Batik, kursus Désain Grafis, kursus Animasi, kursus Ilustrasi,kursus Keramik, kursus Body Painting, kursus Makeup Karakter, dll

Fakultas Seni Pertunjukan (FSP)Besut

Fakultas Film lan Televisi (FFTV)Besut

Nduwèni patang jurusan:

-Film (jenjang D3 & S1)

-Televisi (jenjang D3 & S1)

-Fotografi (jenjang D3)

-Kajian Media

Pratélan Tokoh lan AlumniBesut

Sawetara dhosèn kang kadhaftar ing IKJ,sanadyan sawatara dudu lulusan IKJ, sadurungé wis dadi seniman kang diakoni. Saliyané iku lulusan IKJ uga akèh dadi praktisi lan seniman.

Pranala njabaBesut