Julia Child (lair ing Pasadena, California, Amérikah Sarékat, 15 Agustus 1912 – pati 13 Agustus 2004 ing umur 91 taun)[1] iku salah sijiné koki, penulis lan pengisi acara tivi kang asalé saka nagara Amérikah Sarékat.[1] Julia Child ngenalaké masakan Prancis lan teknik masak karo akèh wong ing Amérika.[1] Julia Child ngenalaké iki kabéh lumantar buku masaké.[1] Buku masak iki wiwit digawé nalika taun 1961.[1] Buku iki judhule Mastering the Art of French Cooking.[1] Saliyané iku, Julia Child uga ngenalaké cara masak iki lumantar acara tivi kang judhulé The French Chef kang wiwit disiyaraké nalika taun 1963.[1] Bapake Julia Child jenenge John McWilliams.[2] Bapaké Juli Child iki salah sijiné investor ing California real estate.[2] Ibune Julia Child ya iku Julia Carolyn Weston, kerja ing prusahaan kertas.[2] Julia Child iku dadi salah sijiné ratu masak ing Amérika.[2] Nalika ing Paris, Julia Child ketemu karo wong wedok loro kang jenengé Simca Beck lan Louisette Bertholle.[2] Wong telu iki banjur duwé kolaborasi lan nulis buku masakan Perancis lan Amérika.[2]

Julia Child
Julia Child.jpg
1988 portrait of Julia Child by Elsa Dorfman
Miyos 15 Agustus 1912
Pasadena, California, Amérikah Sarékat
Séda 13 Agustus 2004(2004-08-13) (umur 91)
Sisihan Paul Cushing Child (19461994) (suaminya meninggal)

Acara TiviBesut

Acara tivi kang tau dibintangi julia Child ya iku:[2]

DVDBesut

DVD kang atu digawé Julia Child ya iku:[2]

  • Julia Child's Kitchen Wisdom (2000)
  • Julia and Jacques: Cooking at Home (2003)
  • Julia Child: America's Favorite Chef (2004)
  • The French Chef: Volume One (2005)
  • The French Chef: Volume Two (2005)
  • Julia Child! The French Chef (2006)
  • The Way To Cook (2009)
  • Baking With Julia (2009)

BibliografiBesut

Buku kang tau digawé Julia Child ya iku:[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g biography.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g h i pbs.org(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)