Tuduhaké menu pokok
Julian Marley wektu tampil taun 2010

Julian Marley lair tanggal 4 Juli 1975 ndhik London, Inggris. Ibuné ya iku Lucy Pounder.[1] Dhèwèkné dadi salah sijiné anaké Bob Marley sing dadi penembang utawa penyanyi.[2] Seduluré sing dadi penyanyi ya iku Sharon Marley, Cendella Marley, Ziggy Marley, Stephen Marley, Ky-Mani Marley, lan Damian Marley.[2] Nanging Julian urip adoh saka sadulur-seduluré amarga dhèwèné gedhé ana ndhik Inggris mèlu ibuné.[1]

Lampah KariripunBesut

Taun 1989 dhèwèkné mèlu perusahaan rekamané Stephen Marley sing jenengé Ghetto Youth International karo Ziggy Marley.[1] Tahun 1996 dhèwèné gawé album kapisané sing irah-irahané Lion in the Morning. Album kui dibabaraké karo Tuff Gong WorldWide.[1] Taun 2003 dhèwèné ngeluncurne album A Time and Place.[1] Taun 2009 dhèwèkné mbabar album sing sesirahé Awake. Ndèk album kui uga ana suarané sadulur-seduluré ya iku Stephen Marley lan Damian Marley.[1]

Cathetan sukuBesut

Babad

Julian Marley (2010) Bocah cilik Julian dienggo ing antarane Inggris lan Jamaika. Musical wiwit jaman biyen, dheweke sinau muter keyboard, drum, bass, gitar, antarane piranti liyane. Saliyane karo sadulur-sadulure Ziggy Marley lan Stephen Marley, dheweke melu Ghetto Youth International, perusahaan produksi, ing taun 1989. Julian ngluncurake album solo, Lion in the Morning, ing taun 1996 lan miwiti wisata ing saindenging jagad. Dheweke lan seduluré Damian Marley dolan karo festival Lollapalooza ing taun 1997. Album nomer loro, A Time And Place, dirilis ing taun 2003. Ing taun 2008, pamrentah Jamaika ngajak Julian lan band Uprising kanggo makili Jamaica lan tampil ing Olimpiade Beijing. [1] Album kaping tiga, Awake (dirilis ing taun 2009), dipilih kanggo gelar Grammy sing adiluhung ing kategori Album Reggae Paling Anyar. Ing taun 2011, dheweke melu festival Mawazine sing ditindakake ing Rabat, Maroko Iki panjaluk putra Maroko, Driss Mysti. Ing wulan Januari 2013, dheweke nindakake konser reggae ing Dhaka, Bangladesh. [2] Ing wulan Agustus 2013 dheweke nindakake ing Fêtes de Genève ing Geneva, Swiss.

Urip awal

Julian Marley ing konser ing festival Sfinx Juli 29 2018 Dheweke iku anak tunggal saka Bob Marley sing lair ing Inggris. Julian dibesarkan dening ibune, Lucy Pounder ing Inggris lan bakal sering lelungan menyang Jamaika kanggo ngunjungi sedulur-sedulure. Tuwuh, dheweke diubengi karo swasana musik, sing mbantu dheweke cepet berkembang lan ngganti gaya urip musik. Ing umure luwih cilik, dheweke sinau dhewe carane nguwasani bass, drum, gitar, lan keyboard. Miturut umur 5 taun, Julian ngrekam demo pisanan ing omah kulawarga Marley ing Kingston, Jamaica. Nalika tuwuh, Julian manggon ing antarane Inggris lan Jamaika lan pungkasane dheweke nemokake nggawe omah ing Miami, Florida, lan kulawarga kasebut duwe studio dhewe sing diarani The Lions Den. Sanajan Julian minangka wong sing rumangsa dadi wong Jamaika, dheweke bisa ujar kredeg nalika Inggris dadi pengaruh utama marang musik. Julian nggambarake "Aku rumangsa dadi bagéan saka akar musik sing ditutake bapakku, Bob Marley ing Inggris. Aku ngarepake nyaritakake hadiah budaya lan gaweyan musik sing diwenehake dheweke." [4] Ing taun 1993, Julian pindah menyang Jamaika supaya bisa nyedhaki sedulur-sedulure.Menurut langkah kasebut, inspirasi Marley Brothers kanggo mbentuk path musik dhewe .. Dheweke nggawe grup sing diarani "Ghetto Youths Crew" sing dibentuk dening Julian, Stephen, Damian, lan Kymani Marley. Proyèk kasebut nuduhake sukses kaya ngono, para sadulur bisa ketemu ing Amerika Serikat suwene 3 taun, Julian Marley minangka peringkat musik sing luwih sadar tinimbang mayoritas seniman reggae sing dingerteni saiki. Julian wis mbangun reputasi sing tantangan. Julian, sing uga dikenal minangka "Ju Ju" Marley bakal tetep dadi jiwa spiritual karo visi musiman sing bakal dilaksanakake ing misi internasional. Julian nyatakake, "Aku ora ngrancang langkah sabanjure, aku isih terus maju. Ja h Pakaryan lan piye wae kedadeyan bakal bisa wae kanthi alami. "[5]

Karir musik Ing taun 1996, Julian ngrilis album debut kanthi judhul "Singa ing Wayah." Album kasebut mbantu para peluncuran ing mripat umum. Album kasebut kacathet ing Tuff Gong Studios ing Kingston, Jamaica. Uga dikenal dadi Marley Music Studio sing mentas direnovasi ing Hope Road. Yaiku studio rekaman sing padha ing ngendi bapake Bob Marley nggawe sawetara karya sing terkenal. Julian nggawe "Singa ing Enjing" kanggo nggambarake akar lan warisane sing dheweke bangga. Album kasebut nampilake macem-macem musisi populer saka Owen "Dreddie" Reid, Earl Chinna Smith, Tyron Downie, siblinge Stephen Marley, Cedella Marley, lan Sharon Marley mung sawetara jenenge. Cathetan kasebut diikuti karo wisata internasional sing sukses karo pemberontakan The. Sawetara sing mandheg saka wisata dheweke yaiku Jamaica Sumfest lan Sunsplash Show, pagelaran kulawarga Marley Magic ing Central Park Summer Stage Concert Series ing New York, lan uga wilayah kaya Brazil, Jepang, lan Mexico. Saliyane akeh prestasi ing taun kasebut, Julian uga entuk kesempatan kanggo kerja sama karo seduluré Damian ing Tur Lollapalooza. Sajrone wektu kasebut ing Jamaika, dheweke sinau akeh para veteran legendaris sing dheweke deleng kaya Aston "Family Man" Barrett, Earl "Wire" Lindo, Tyrone Downie, lan Earl Smith kabeh sing menehi inspirasi kanggo manuk-manuk kasebut. Julian nulis rong lagu sing durung diluncurake ing wektu iki sing diarani "Menonjol" [6] lan "What they Did Wrong" kanggo nanggepi kacilakan temane sing uga tukang main gendul Wailers, Carlton Barrett, pembunuhan ing njaba omah ing Jamaica. Sabanjure, dheweke nggawe band reggae sing disebut The Uprising, sing diilhami dening lagu kasebut, sing digawe musisi Jamaika enom. Uprising lan Julian bakal terus mbukak kanggo kakangne ​​sing misuwur Ziggy Marley lan bande, The Melody Makers. Piyambakipun ugi pikantuk kasempatan kanggo tampil karo para Wailers, sing kalebu putra Carlton Barrett sing