Julian Marley wektu tampil ndhik Guilfest taun 2011

Ziggy Marley ya iku penyanyi reggae sing lair tanggal 17 Oktober 1968 ndhik Kingston, Jamaika.[1] Anak kapisané Bob Marley sing nduwé jeneng asli David Nesta Marley iki jinis musiké ya iku Contemporary Reggae lan Pop Reggae.[1] Ibuné asli saka Kingston, jenengé ibuné Ziggy ya iku Alpharita Constantia Anderson utawa sing kondhang jenengé ya iku Rita Marley.[2] Dhèwèkné seneng bab Reggae wiwit cilik.[2]

KarirBesut

Album solo kapisané ya iku Dragonfly sing diluncurné taun 2003.[3]

Tanggal 14 Juni 2011 dhèwèkné ngeluncurne album Wild and Free nganggo label keluargané ya iku Tuff Gong WorldWide.[4] Ziggy Marley uga ngrekam hampir kabèh materiné ndhik Los Angeles karo prodhuser Don Was.[4] Ndèk njero albumé iki Ziggy uga ngajak aktor Woody Harrelson.[4] Ana salahsijiné lagu sing didadèkné kampanye legalisasi ganja.[4]

Album sing irah-irahané Love is My Religion sing diluncurné taun 2006 olèh bebungah dadi album reggae sing paling apik ndhik Grammy.[3]

Cathetan sukuBesut