Kabiskopan Agung Lyon

Kabiskopan Agung Lyon (Latin: Archidioecesis Lugdunensis; Prancis: Archidiocèse de Lyon), awale Kabiskopan Agung Lyon–Vienne–Embrun, yaiku kabiskopan agung Metropolitan Katulik Roma ing Prancis. Biskop Agunge saiki menika Kardinal Philippe Barbarin.[1] Ia menika panerus saka Santo Pothinus lan Santo Irenaeus, sing masing-masing menika biskop Lyon kapisan lan kapindho,[2] lan diarani Primat saka suku bangsa Gaul.[3] Kabiskopan kasebut menika salah sijining kabiskopan agung paling prestisius ing greja Prancis, lan pimpinane biasane diangkat dadi Kardinal.

Kabiskopan Agung Lyon

Archidioecesis Lugdunensis

Archidiocèse de Lyon
007. Photo prise depuis les toits de la Basilique Notre-Dame de Fourvière.JPG
Lokasi
Nagara Prancis
TeritorialRhône, Loire
Provinsi grejawiLyon
KoordinatKoordhinat: 45°45′39″N 4°49′37″E / 45.76083°N 4.82694°E / 45.76083; 4.82694
Statistik
Amba5.087 km2 (1.964 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
1,912,441
1,246,000 (65.2%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké150
KatedralKatedral Primatial Santo Yohanes Pambaptis ing Lyon
Santo/santa pelindungSt. Irenaeus saka Lyon
Santo Pothinus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanKardinal Philippe Barbarin
Biskop AuksilierJean-Pierre Batut
Patrick Le Gal[1]
Peta
Provinces ecclésiastiques 2002 (France).svg
Situs web
lyon.catholique.fr

ReferensiBesut

  1. a b (ing basa Inggris) "Archdiocese of Lyon". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Dibukak ing March 13, 2012.
  2.   "Lyons". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.
  3.   "Primate". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.

Karya rujukanBesut

Pranala jabaBesut