Kabiskopan Agung Paris

Kabiskopan Agung Paris (Latin: Archidioecesis Parisiensis; Prancis: Archidiocèse de Paris) yaiku salah sijining saka telulikur kabiskopan agung Greja Katulik Roma ing Prancis. Kabiskopan asline didegake ing abad ping 3 dening Santo Denis lan ngikuti Civitas Parisiorum; kabiskopan kasebut ditingkatke dadi kabiskopan agung ing 20 Oktober 1622. Kabiskopan-kabiskopan sufragane, sing didegake ing 1966 lan ngeliputi kawasan Île-de-France, sing terdiri saka Créteil (Val-de-Marne), Évry-Corbeil-Essonnes (Essonne), Meaux (Seine-et-Marne), Nanterre (Hauts-de-Seine), Pontoise (Val-d'Oise), Saint-Denis (Seine-Saint-Denis), lan Versailles (Yvelines). Pusat liturgi-ne menika Katedral Notre Dame ing Paris. Biskop agunge netep ing rue Barbet de Jouy, arondisemen ka-6, nanging kantor-kantor kabiskopane ana ing rue de la Ville-Eveque, rue St. Bernard kan ing kawasan liyane saka kutha kasebut. Biskop kasebut menika ordiner kanggo umat Katulik Wetan (kajaba Armeni lan Ukraina) ing Prancis.

Kabiskopan Agung Paris

Archidioecesis Parisiensis

Archidiocèse de Paris
Notre-Dame de Paris 2792x2911.jpg
Lokasi
Nagara Prancis
MetropolitanParis
KoordinatKoordhinat: 48°51′12″N 2°20′57″E / 48.8533°N 2.34925°E / 48.8533; 2.34925
Statistik
Amba1,054 km2 (407 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
2,243,833
1,346,300 (60%)
Paroki114
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3
(minangka Kabiskopan Paris)
1622
(minangka Kabiskopan Agung Paris)
KatedralNotre Dame de Paris
Santo/santa pelindungSanto Denis
Santo Genevieve
Imam sekuler1,296
Kapemimpinan saiki
PausPaus Fransiskus
Biskop AgungMichel Aupetit
Biskop Auksilier
Biskop emeritusKardinal André Vingt-Trois Biskop Agung Emeritus (2005-2017)
Claude Henri Edouard Frikart Biskop Auksilier Emeritus (1986–1997)
Peta
Provinces ecclésiastiques 2002 (France).svg
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

CathetanBesut

Pratelan pustakaBesut

Karya rujukanBesut

KajianBesut

Pranala jabaBesut