Kabiskopan Cheongju

Kabiskopan Cheongju (Latin: Dioecesis Cheongiuensis) yaiku kabiskopan Ritus Latin saka Greja Katulik sing ana ing Cheongju, Korea Kidul. Kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Daegu. Biskop saikine menika Gabriel Chang Bong-hun, sing dilantik ing 1999.

Kabiskopan Cheongju

Dioecesis Cheongiuensis

청주 교구
Lokasi
Nagara Korea Kidul
Provinsi grejawiDaegu
MetropolitanDaegu
Statistik
Amba5.770 km2 (2.228 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
1,328,398
134,181 (10.1%)
Paroki61
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké23 Juni 1958 (64 taun kepungkur)
KatedralKatedral Kaluwarga Suci ing Cheongju
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGabriel Chang Bong-hun
Biskop Agung MetropolitanThaddeus Cho Hwan-Kil
Peta
Diocese of Cheongju.svg
Situs web
Situs Web Kabiskopan

SajarahBesut

Ing 23 Juni 1958, Paus Pius XII ngadegake Vikariat Apostolik Cheongju. Kabiskopan kasebut ditingkatake dadi kabiskopan dening Paus Yohanes XXIII ing 10 Maret 1962.[1][2]

PimpinanBesut

ReferensiBesut

  1. "Diocese of Cheongju". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2014-02-12.
  2. "Diocese of Cheongju". Giga Catholic. Dibukak ing 2014-02-12.

Koordhinat: 36°38′00″N 127°28′59″E / 36.6333°N 127.4830°E / 36.6333; 127.4830