Kabupatèn Belitung Wétan

kabupatèn ing provinsi Bangka-Belitung, Indonésia

Kabupatèn Belitung Wétan iku kabupatèn ing provinsi Kapuloan Bangka Belitung, Indonésia. Kabupatèn iki minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Belitung lan kutha krajané ing Manggar.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Belitung Wétan
Lambang Kabupatèn Belitung Wétan
Moto: Satu Hati Bangun Negeri


Gambar:Lokasi Babel Kabupatèn Belitung Timur.svg
Peta lokasi Kabupatèn Belitung Wétan di Kapuloan Bangka Belitung
Koordinat: -
Propinsi Kapuloan Bangka Belitung
Tanggal peresmian 25 Fèbruari 2003
Pamaréntahan
Luas 2.550 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 204.776 (2000)
 - Kepadatan -
Démografi
 - Kode area telepon 0719
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Kabupatèn Belitung Wétan naté dadi lokasi pertambangan timah wiwit jaman kolonial Walanda nganti jaman Orde Baru. Wiwit kamardikan, usaha pertambangan dikelola déning PN Timah.

Wates wewengkonBesut