Kabupatèn Berau

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia

Kabupatèn Berau iku kabupatèn ing provinsi Kalimantan Wétan. Ibu kutha kabupatèn iki dumunung ing Tanjung Redeb, Berau. Kabupatèn iki jembaré 32.700 km² kanthi sing ndunungi watara 75.000 jiwa.

Kabupatèn Berau
Lambang Kabupatèn Berau
Lambang {{{nama}}}
Moto: Sanggam
artiné: Sehat, Anggun, Gairah, Aman, lan Manusiawi


300px
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Wétan
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Wétan
Pamaréntahan
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0554
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.berau.go.id

Objek wisata sing ana ing Kabupatèn Berau antarané:

  1. Taman Laut Pulo Derawan
  2. Taman Buru Batu Putih ing Kacamatan Talisayan
  3. Bekas Pura Gunung Tabur
  4. Karaton Sambaliung
  5. Makam Raja-Raja Gunung Tabur ing pinggir Kali Berau lan Kali Kelay

Pranala njabaBesut