Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Lombok Lor

kabupatèn ing provinsi Nusa Tenggara Kulon, Indonésia

Kabupatèn Lombok Lor iku swijining kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, Indonésia. Kutha krajané ya iku Tanjung. Kabupatèn iki diwangun dhedhasar Undhang-Undhang Nomer 26 Taun 2008 minangka pamekaran saka Kabupatèn Lombok Kulon.[2]

{{{jeneng}}}
150px
Lambang Kabupatèn Lombok Lor


300px
Peta lokasi Kabupatèn Lombok Lor di Nusa Tenggara Kulon
Koordinat:
Propinsi Nusa Tenggara Kulon
Pamaréntahan
Luas 776,25 km2
Gunggung cacah jiwa
 - Total 210,848 jiwa[1]
 - Kepadatan -
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.lombokutarakab.go.id

Pamaréntah laladanBesut

Susunan jajaran pamaréntahan laladan Kabupatèn Lombok Lor ya iku:

  • Bupati: H. Djohan Sjamsu, SH
  • Wakil Bupati: H. Najmul Akhyar, SH, MH

KacamatanBesut

Wewengkon iki dipérang dadi 5 kacamatan, ya iku:

  1. Bayan
  2. Gangga
  3. Kayangan
  4. Pemenang
  5. Tanjung

RujukanBesut

  1. http://www.lombokbaratkab.go.id/
  2. Undang-undang Nomor 26 Tahun 2008 tentang Pembentukan Kabupatèn Lombok Utara di Provinsi Nusa Tenggara Barat
Nusa Tenggara Kulon

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia