Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn utawa Kaiserschmarren [1] (panganan Kaisar [2] ) yaiku panganan cuci mulut legi sing njupuk jeneng saka kaisar Australia ( Kaiser ) Franz Joseph I, sing seneng banget karo pancake sing ngembang gedhe.

Kaiserschmarrn
2015 0731 Kaiserschmarrn Apfelsoße Edelweisshütte Sölden.jpg
Kaiserschmarrn with apple sauce
JinisPancake
Panggonan asalOstenrik-Hungary
Woworan pokokFlour, eggs, sugar, milk, butter
Buku masakan: Kaiserschmarrn  Médhia: Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn minangka dhaharan utawa panganan cuci panganan sing populer ing Ostenrik, Bavaria, lan ana pirang-pirang bagéan saka tilas kekaisaran Austro-Hungaria, kaya ta Honggari, Slowén, lan Kroasia sisih lor, sing biasane nggunakake jeneng kasebut minangka tembung utangan utawa jarwan kasebut. Ing Slowén, diarani "cesarski praženec" utawa "šmorn". Jeneng Hong Kong minangka "császármorzsa";[3] Jeneng Ceko yaiku "(Císařský) trhanec" utawa "kajzršmorn".

ReferensiBesut

  1. Sheraton, Mimi (2002). The German Cookbook. New York: Random House.
  2. Meehan, Monica; von Baich, Maria: Tante Hertha's Viennese Kitchen; New Holland Publishers (UK) Ltd.; London, Cape Town, Sydney, Auckland; 2011; page 148
  3. June Meyers Authentic Hungarian Heirloom Recipes Cookbook