Kali Barito

kali ing Indonésia

Kali Barito yaiku siji kali dawa kang ana ing Indonésia. Sumberé ana ing Pagunungan Müller lan sungapané ana ing Segara Jawa. Kali Barito dumunung ing provinsi Kalimantan Tengah. Ing sakiwa-tengené kali iki, yaiku papan panggonané panutur Basa Ma'anyan. Basa iki kang paling cedhak karo Basa Malagasy lan para nimpuna nduwé panemu manawa para leluhur Bangsa Malagasy sangkané saka tlatah cedhak kéné.

Kali Barito Banjarmasin

Pranala njabaBesut