Kali Bosna iku kali paling dawa katelu ing Bosnia-Herzegovina, lan kalebu salah siji saka kali utama ing nagara mau, bebarengan karo Kali Neretva lan Kali Vrbas; telu kali liyané ing Bosnia ya iku Una, Kali Sava, lan Kali Drina. Kali Bosna mili sadawaning 271 kilomèter (168 mil). Koordhinat: 45°04′00″N 18°28′01″E / 45.06667°N 18.46694°E / 45.06667; 18.46694

Kali Bosna
Vue de ZENICA depuis la rivière BOSNA.jpg
Kapernah
Kahanan fisik
PungkasanéVrelo Bosne
Dawané271 km
Sumber kali Bosna ing saubengé Sarajevo.