Tuduhaké menu pokok
Kapas kang siyap dipanèn

Kapas iku siji serat lembut kang tuwuh ing saubengé wiji tuwuhan kapas, siji 'shrub' kang tuwuh ana ing laladan tropis lan subtropis. Fiber iki sabanjuré digulung dadi benang lan kanggo gawé kain utawa tèkstil.

Kapas minangka tuwuhan kang duwé aji amarga mung watara 10% saka bobot kasaré ilang sajeroning pamrosèsan. Nalika lilin, protèin, lll disingkiraké, sisané ya iku polimer alami saka selulosa murni. Selulosa iki tumata saéngga mènèhi kapas sipat kakuwatan, durabilitas, daya serap kang unik.


Uga delengenBesut

Réferènsi lan wacanBesut

Pranala njabaBesut