Kapuloan Åland (Suomi Ahvenanmaa) iku laladan otonom Finlandia. Ing laladan otonom basa resminé ya iku basa Swèdhen. Tlatah iki nduwé padunung … jiwa lan jembaré ana … km2. Kutha krajané ya iku Mariehamn.