Basa Finlandia utawa basa Suomi iku basa sing dituturaké déning sapérangan gedhé warga Finlandia (92 persèn miturut survei ing taun 2006 [1]) lan déning Wong Finlandia ing sajabané Finlandia. Basa Suomi iku basa resmi ing Finlandia lan basa resmi minoritas ing Swedia. Logat Suomi sing akèh dituturaké ing Swedia yaiuku Meänkieli déné logat Suomi sing akèh dituturaké ing Nurwègen ya iku basa Kven

Suomi, Finlan
suomi
AsalFinlan, Estonia, Swèdhen (Lembah Torne), Nurwègen (Finnmark), Rusia Barat Laut(Karelia)
LaladanÉropah Lor
Panyatur asli
6 yuta jiwa (tanpa surya)
Status resmi
Basa resmi ing
Finlan, Uni Éropah lan Républik Karelia
Diatur déningLanguage Planning Department of the Research Institute for the Languages of Finland [1]
Kodhe basa
ISO 639-1fi
ISO 639-2fin
ISO 639-3

Basa Suomi iku anggota saka Rumpun basa Finno-Ugric lan duwé tipologi antarané basa terinfleksi lan basa aglutinatif. Sajeroning basa suomi infleksi diayahi ing tembung aran, tembung sipat, tembung sesulih, angka lan tembung kriya gumantung saka peran sajeroning ukara

Frase BasaBesut

  • Finlandia: Suomi
  • basa Finlandia: suomi
  • halo: hei, moi, terve
  • matur nuwun: kiitos
  • Inggris: Englanti
  • basa Inggris: englanti
  • iya: kyllä
  • ora: ei
  • ngapura: anteeksi
  • aku ora ngerti: en ymmärrä
  • Apa panjenengan bisa basa Inggris?: Puhutko englantia?
  • Sugeng énjang!: Hyvää huomenta!
  • Sugeng siyang!: Hyvää päivää!
  • Nganti ketemu manèh!: Näkemiin!
  • Apa kabaré?: Mitä kuuluu?

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Basa Suomi ing KamusWiki.

RujukanBesut