Tuduhaké menu pokok

Tembung sipat (basa Latin: adjectivum) utawa adjektif utawa kaanan iku tembung sing nuduhaké wataké tembung aran. Tembung sipat lumrahé gandhèng karo jejer. Tembung sipat ngowahi tembung aran utawa tembung sesulih, lumrahé kanthi njelasaké utawa ndadèkaké luwih spésifik. Tembung sipat bisa nerangaké kuantitas, kecukupan, urutan, kualitas, urawa panekanan siji tembung. Conto tembung sipat antarané katos, adoh, lan sugih[1][2][3].

Catheran sikilBesut

  1. Tata Basa Baku Basa Indonésia, Departemen Wiyata dan Kebudayaan Républik Indonésia 1988
  2. Tata Basa Jawa, DR. Purwadi, M.Hum., et al Media Abadi Yogyakarta, 2005
  3. Paramasastra Basa Jawa, DR. Ario Bimo Setyanto, S.H., Panji Pustaka Yogyakarta, 2007

RujukanBesut

Wikibooks Basa Indonésia gadhah kaca kanthi sesirah
  1. H. Alwi; Soenjono Dardjowidjojo, Hans Lapoliwa, Anton M. Moeliono (1998). Tata Bahasa Baku Bahasa Indonesia. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  2. "Kata", Ensiklopedi Nasional Indonésia (ENI) 8, Jakarta: PT. Cipta Adi Pustaka, 1990