Keisei Electric Railway

Keisei Electric Railway Company, Ltd. (京成電鉄株式会社 Keisei Dentetsu Kabushiki-gaisha?) (K'SEI) yaiku perusahaan sepur swasta utama ing Prefektur Chiba lan Tokyo Jepang. Jeneng Keisei yaiku kombinasi kanji 京 saka Tokyo (東京 Tōkyō?) lan 成 saka Narita (成田 Narita?), sing nyambungake jalur utama sepur. Kombinasi iki nggunakake wacan sing beda karo sing digunakake ing jeneng kutha. Jalur utama sepur kasebut mlaku saka Tokyo menyang Narita lan kutha-kutha pinggiran wétan Funabashi, Narashino, Yachiyo, lan Sakura. Keisei nganggo sepur ekspres winates bandara sing diarani Skyliner saka Ueno lan Nippori menyang Papan Anggegana Internasional Narita.

Keisei Electric Railway Company, Ltd.
Jeneng asli
京成電鉄株式会社
Jeneng romanisasi
Keisei Dentetsu kabushiki gaisha
Publik KK
Kadagangaké minangkaTYO: 9009
Nikkei 225 component
IndhustriSepur
Diyasa30 Juni 1909; 113 taun kapungkur (1909-06-30)
Kantor gedhéYawata, Ichikawa, Chiba, Jepang
Anak kumpeniKeisei Bus
Shin-Keisei Electric Railway
Hokuso Railway
Sana jaringanwww.keisei.co.jp

JalurBesut

Keisei ngoperasikaké jalur sepur sing dawane 152.8 km (94.9 mi) sing dumadi saka siji jalur utama sing diarani Jalur Utama lan enem jalur cabang.[1]

Jeneng jalur Basa Jepang Titik pungkasan Adoh Tipe1
Jalur Utama 本線 Keisei-Ueno – Komaino Junction 67.2 km (41.8 mi) 1
Komaino Junction – Narita Airport Terminal 1 2.1 km (1.3 mi) 2
Jalur Oshiage 押上線 OshiageAoto 5.7 km (3.5 mi) 1
Jalur Chiba 千葉線 Keisei-TsudanumaChiba Chūō 12.9 km (8.0 mi) 1
Jalur Chihara 千原線 Chiba ChūōChiharadai 10.9 km (6.8 mi) 1
Jalur Higashi-Narita 東成田線 Keisei-NaritaHigashi-Narita 7.1 km (4.4 mi) 1
Jalur Kanamachi 金町線 Keisei-TakasagoKeisei-Kanamachi 2.5 km (1.6 mi) 1
Jalur Narita Airport
(Narita Sky Access)
成田空港線 Keisei-Takasago – Narita Airport Terminal 1 51.4 km (31.9 mi) 2
Overlap Keisei-Narita – Komaino Junction2 (6.0 km (3.7 mi)) 1
Narita Airport Terminal 2·3 – Narita Airport Terminal 13 (1.0 km (0.62 mi)) 2
Total 152.8 km (94.9 mi)
Jalur proyeksi (exp. 2029)
(Ekstensi Jalur Chihara) Chiharadai – Amaariki 8.2 km (5.1 mi) 1

Legenda

  1. "Tipe" nuduhake jinis bisnis sepur miturut Railway Business Act of Japan. Operator Tipe 1 duwe lan ngoperasikake rel, nalika operator Tipe 2 beroperasi nanging ora duwe rel.
  2. Bagean iki dienggo bareng karo Jalur Utama lan Jalur Higashi-Narita.
  3. Bagean iki dienggo bareng karo Jalur Utama lan Jalur Narita Airport.

RujukanBesut

  1. "KEISEI Group | IR/Corporate Information". KEISEI Group (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-03-17.

Pranala njabaBesut