Komputer Analog inggih punika wastanan ingkang dipun-ginakaken kanggé nggambaraken piranti penghitung ingkang makaryan ing level analog. Level analog punika lawan(dual) level digital, level digital punika teganganipun ageng saha alit, ingkang dipun-ginakaken wonten ing implementasi bilangan biner. Sacara mendasar komponèn elektronik kang dipun-ginakaken kanggé inti saking komputer analog punika op-amp operational amplifier. Komputer analog ugi asring dipunwastani minangka komputer kang ngolah data dhedhasar sinyal kang asipat kualitatif, utawi sinyal analog, kanggé ngukur variabel-variabel kados déné voltase, cepeting swanten, resistansi udara, suhu, pengukuran lindhu, lsp. Komputer punika limrahipun dipun-ginakaken kanggé mresentasikaken kadadéan kados déné termometer, radar, kakuwatan cahya, lsp.[1]

Tuladha komputer analogBesut

komputer punika dipun-ginakaken kanggé ngecèk suhu, penghitung aliran BBM ing SPBU, ngukur kakuwatan cahya,lsp.

Kaunggulan komputer analogBesut

  • mampu kanggé nampi data wonten besaran phisik saha saged ngukur data mau tanpa kedah dipunkonversikaken sakdéréngipun, saéngga prosès saking komputer punika langkung rikat.[2]

Kekirangan komputer analogBesut

  • kaunggulan mroses data kirang trep.[3]
  • boten saged mrosés data awujud wilangan.
  • namung mungkasi perkawis kang mirunggan.

Pangginaan komputer analogBesut

komputer analog asring dipun-ginakaken ing pengendalian indhustri kimia, pembangkit listrik, penyulingan lenga, utawi rumah sakit kanggé ngamati denyut jantung. Output ingkang dipunkasilaken limrahipun wonten ing wujud grafik.[4]. Komputer analog ugi kathah dipun-ginakaken kanggé kagiyatan ilmiyah.[5]

cathethan sukuBesut

  1. Nami sanès Komputer Analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  2. Kaunggulan Komputer Analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  3. Kekirangan Komputer Analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  4. Pangginaan komputer analog(dipununduh 31 oktober 2012)
  5. Pangginaan sanès komputer analog(dipununduh 31 oktober 2012)