Korvet kelas Bung Tomo

Warships barrow dock.jpg
Ciri-ciri umum
Ciri-ciri umum
Jinis: F2000 Korvet
Displacement: 1,940 tonnes
Dawa: 89.9 m (295 ft) LWL, 95 m (312 ft) LOA
Amba: 12.8 m (42 ft)
Daya amot: 3.6 m (12 ft)
Pendorong:
Kacepetan: 30 knots (56 km/j)[1]
Jangkauan: 5,000 mil segaras (9,000 km) at 12 knots (22 km/j)[2]
Perlengkapan: 79 (room for an additional 24)
Sensor dan
sistem pemrosès:
  • Ultra Electronics/Radamec Series 2500 electro-optic weapons director.
  • Thales Underwater Systems TMS 4130C1 hull-mounted sonar.
  • BAE Systems Insyte AWS-9 3D E- and F-band air and surface radar.
  • BAE Insyte 1802SW I/J-band radar trackers.
  • Kelvin Hughes Type 1007 navigation radar.
  • Thales Nederland Scout radar for surface search.[2]
  • Thales Sensors Cutlass 242 countermeasures.[2]
Senjata:
  • 1 x Oto Melara 76mm
  • 2 x DS 30B REMSIG 30mm guns
  • 16x VLS for MBDA Seawolf[3]
  • 2 x 4 Exocet MM40 Block II missile launchers.
  • 2 x triple BAE Systems 324mm torpedo tubes.
  • Pesawat sing
    diangkut:
    1 x S-70B Seahawk
    Fasilitas penerbangan: Flightdeck, no hangar

    Korvet kelas Bung Tomo ya iku kapal patroli lepas pasisir jinis korvet. Kapal iki sadurungé digawé khugsus kanggo Angkatan Laut Kesultanan Brunei Darussalam. Kontrake diwiwiti 1995 lan diluncurake ing wulan Januari 2001, Juni 2000, nganti Juni 2002. Jumbuh karo kontrak, kapal iki kudune wis dipindhah tanganake ing Brunei ing Juni 2007. Nanging, pamaréntah Brunei medhot perjanjian kanthi alesan kurang personel, candhaké ngubungi perusahaan German Lürssen kanggo goleki panuku anyar. Sawisé limang taun, Indonésia nyatakaké kepranan tuku telu kapal mau lan diajab bisa wiwit operasi ing taun 2013-2014. Katelu kapal iki ya iku KRI Bung Tomo (357), KRI John Lie (358) lan KRI Usman-Harun (359).

    RéferènsiBesut

    1. "Ruston's RK270 Engines Power Offshore Patrol Vessels". Maritime News. 2001-10-01. Dibukak ing 2009-02-28.
    2. a b c "Nakhoda Rupa Class Offshore Patrol Vessels, Brunei". Naval Technology. Dibukak ing 2009-02-28.
    3. http://www.tnial.mil.id/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/21446/Default.aspx