Tuduhaké menu pokok

Tembung krisis finansial digunakaké minangka duwé peran déning institusi utawa aset keuangan ilangé sapérangan biji kang ana. Ing abad ka-19 lan ka-20, kaanan krisis finansial kang duwé gayutan déning kepanikan perbankan lan resesi. Suasana lan kaanan kang liya uga sok diarani minangka krisis finansial ya iku ambruké bursa efek lsn krisis mata uang.[1][2]

Ekonom nulis téyori ing babagan krisis asebab krisis kauangan kadadéan lan cara-cara nyegah,nanging kaanan kaya mangkono bisa ngasilaké sapérangan konsensus.

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. Charles P. Kindleberger (2005), Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises.
  2. Luc Laeven and Fabian Valencia (2008), 'Systemic banking crises: a new database'. International Monetary Fund Working Paper 08/224.