Tuduhaké menu pokok

Kutub Kidul (géografis) iku pojok kidul bumi (90° S), wujud sumbu bumi. Panemu kutub asalé saka Nurwègen Roald Amundsen, iku wong sing sepisanan nemu Kutub Kidul tanggal 14 Dhésèmber 1911.

Kutub Kidul magnetis ya iku pojoking medan magnet sing lurus nembus pusat bumi. Amarga anané sumbu iku bumi mubeng. Ing taun 1985 diweruhi manawa Kutub Kidul magnetis ana ing 65°S 140°T.

Pirsanana ugaBesut

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.