Tuduhaké menu pokok
Kwèni
Mangif odor 071229-2990 khjo.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Sapindales
Famili: Anacardiaceae
Génus: Mangifera
Spésies: M. odorata
Jeneng binomial
Mangifera odorata
Griff.[2]

Kweni utawa kuwèni (Mangifera × odorata Griffith) ya iku sawijining jinis pelem-peleman kang isih sedulur karo bacang. Tetuwuhan iki nduwé woh kang arum lan daging wohé ora agal. Daging woh kwèni luwih padhet tinimbang bacang lan seraté luwih alus. Kwèni iki ana ing antarané pelem lan bacang, lan para ahli uga nganggep kwèni iki hibrida antarspesies alami antarané pelem lan bacang.

UwitBesut

Uwité ukurané sedheng, dhuwuré antara 10-15 (arang nganti 20) m. Batangé lurus karo tajuk bundher utawa élips terus dadi ambar. Kabèh bagéan tuwuhan iki manawa tatu, bakal ngetokaké getah kang ambuné kaya tèrpentin. Getahé awalé bening, nanging suwé-suwé dadi coklat semu ireng lan marakaké gatel ing kulit.

Pranala njabaBesut

  • "Mangifera odorata". IUCN Red List of Threatened Species (IUCN) 1998: e.T31401A9630399. 1998. doi:10.2305/IUCN.UK.1998.RLTS.T31401A9630399.en. Dijupuk 27 May 2017. 
  • Cithakan:GRIN