Lager

Lager yaiku bir sing wis diseduh lan dikondisi kanthi suhu sithik. [1] Lager bisa pucet, kuning, utawa peteng . Pale lager minangka gaya bir sing paling akeh dikonsumsi lan kasedhiya kanthi komersial. [2] Tembung "lager" asale saka basa Jerman kanggo "panyimpenan", amarga bir kasebut disimpen sadurunge diombe - lumrahe ing guwa-guwa sing adhem. [3]Uga mateng ing panyimpenan kadhemen, umume lager dibedakake kanthi nggunakake Saccharomyces pastorianus, ragi "fermentasi ngisor" sing difermentasi ing suhu sing cukup adhem.

Gelas lager saka Bitburger, pabrik bir Jerman

RujukanBesut

  1. Briggs, D.E.; Boulton, C.A.; Brookes, P. A.; and Stevens, R. Brewing, 2004, CRC. ISBN 0-8493-2547-1 p. 5.
  2. "A Guide to Lagers » Brewer World-Everything about beer is here". Brewer World-Everything about beer is here. 2021-04-05. Dibukak ing 2021-06-19.
  3. "What is a Lager?". Happy Hour City. 2018-04-02. Dibukak ing 2021-06-19.