Pale lager


Pale Lager minangka salah sawijining jinis ombenan. Iki saka Tanduran pucuk cenderung garing, ramping, ngicipi resik lan asri. Roti bisa uga alus, tanpa bahan bir tradisional sing dominan liyane. Watak hop (pait, rasa, lan aroma) kalebu saka ora bisa dielingi nganti pait garing saka hop sing mulia . Bahan-bahan utamane yaiku banyu, mal Pilsner lan hop hop, sanajan ana sawetara brewers sing nggunakake tambahan kayata beras utawa jagung kanggo ngencerake awak bir. Ora bakal ana rasa butterscotch saka diacetyl, amarga proses fermentasi adhem sing alon. Proses pembuatan bir kanggo bir iki dikembangake ing pertengahan abad kaping 19, nalika Gabriel Sedlmayr njupuk teknik pembuatan bir ale bulak bali menyang Spaten Brewery ing Jerman lan ngetrapake metode telat sing wis ana. Cara iki dijupuk dening para tukang bir liyane, utamane Josef Groll saka Bavaria, sing ngasilake Pilsner Urquell ing kutha Pilsen, Austria-Hongaria (saiki Plzeň ing Republik Ceko ). Bir Pilsner sing asile — warna pucet, langsing lan stabil — mbaka sethithik nyebar ing saindenging jagad kanggo dadi bentuk bir sing paling umum sing dikonsumsi ing donya saiki.

Bir Pilsner Pertama : Pilsner Urquell