Tuduhaké menu pokok
Laut Kaspia
Stenka Razin (Vasily Surikov)

Laut Kaspia utawa Laut Mazandaran ya iku segara kang dumunung ing watarane dharatan Asia lan Éropah (Rusia Éropah). Laut Kaspia digolongake ing jinis tlaga amarga dumunung ing tengah-tengah dharatan kamangka ora ngandhut banyu tawar. Laut Kaspia minangka tlaga kang gedhé dhéwé ing donya kanthi volumene, uga kalebu sawijining tlaga kuna ing bumi. Laut Kaspia minangka endorheic, utawa terminal tlaga, tegesé banyune ora mili tekan segara. Mula mineral sajeroning banyu amarga nguap bisa dadi uyah.[1]

Nagara-nagara kang duwé wewengkon kalebu ing laut kaspia:

cathetan sikilBesut

  1. [1]
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng 'internet1'