Lee Min Ho (Hangul: 이민호)(lair ing Seoul, Koréa Kidul, 22 Juni 1987; umur 33 taun) iku aktor saka Koréa Kidul.[1]

Lee Min Ho
Lee Min Ho.jpg
Jeneng lair이민호
Lair (1987-06-22) Juni 22, 1987 (umur 33)
Seoul, South Koréa
BangsaKoréa
WiyataB.A. Film & Arts
Alma materKonkuk University
PakaryanAktor, Modèl
Taun aktif2006 - saiki
Karya kondhangGu Jun Pyo in Boys Over Flowers, Lee Yun Seong in City Hunter
Dhuwur1.87 m (6 ft 1 12 in)
Sana jaringanleeminho.kr
Jeneng Koréa
Hangul이민호
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaI Min Ho

KarirBesut

Lee miwiti kariré taun 2006 nalika dhèwèké dadi aktor filem lan TV. Lee akèh maragakaké paraga ing TV show, drama cekak, lan peran-peran cilikan ing filem-filem Koréa.[1]

Lee dadi misuwur jalaran maragakaké tokoh Gu Jun Pyo, kang dadi pemimpin ing gèng F4 ing filem Koréa adhaptasi manga populer Hana Yori Dango, BOYS OVER FLOWERS, ning taun 2009.[1]

Amarga meranaké Gu Jun Pyo, dhèwèké dikategorèkaké dadi salah sijining aktor kang paling larang bayarané ing Koréa.[1] Ing donya aktor, Kabar ora kepénak tau kedadèn maring dhèwèké.[1] Nalika ngalami kacilakan mobil ing taun 2006, kang njalari dhèwèké kudu nganggo lèmpèngan wesi kang didokok ing sikilé kanggo nopang boboté dhéwé.[1] Nanging, saiki dhèwèké wis bébas saka lempengan wesi mau lan dinyatakaké bener-bener mari saka lelarané.[1]

Nalika tanggal 13 Juni taun 2011, Aktor populer saka Koréa Lee Min Ho ngalami kacilakan mobil wektu lagi syuting ing serial drama SBS kang dibintanginé, CITY HUNTER.[2] Kedadéan kacilakan iku watara jam 3:30 sore iku ngakibataké mobil kang ditumpaki déning dhèwèké rusak parah, kadad;ean mau ana ing lokasi syuting CITY HUNTER ing cedhak tlaga Ilsan.[2]

KaryaBesut

FilmBesut

Film-filem kang tau dibintangi Lee Min Ho[1] :

  • Personal Taste dadi Jeon Jin Ho (MBC, 2010)
  • Boys Before Flowers dadi goo Jun Pyo (KBS2, 2009)
  • But I Don’t Know too dadi Min Wuk Gi (MBC, 2008)
  • I’m Sam dadi Heo Mo Se (KBS2, 2007)
  • Mackerel Run dadi Cha Gong Chan (SBS, 2007)
  • Secret Campus dadi Park Du Hyun (EBS, 2006)
  • Love Hymn (MBC, 2005)
  • Our School E.T (2008)
  • Public Enemy Returns (2008)

PahargyanBesut

Pahargyan kang tau ditampa déning Lee Min Ho[1]:

  • The 45th Baeksang Arts Awards: Best New Actor --> Boys Before Flowers (2009)
  • KBS Acting/Drama Awards: Best New Comer --> Boys Over Flowers (2009)
  • KBS Acting/Drama Awards: Best Couple bebarengan karo Koo Hye Sun--> Boys Over Flowers (2009)

IklanBesut

Iklan-iklan kang tau dibintangi Lee Min Ho[1]:

  • Trugen
  • LG Teenring (with Kim Bum and Koo Hye Sun)
  • Market 0
  • Samsung Anycall Haptic (with Kim Hyun Joong, Kim Joon and Son Dam Bi)
  • Cadillac CTS
  • Dunkin Donuts
  • Levi's Signature
  • Pepsi NEX
  • Etude House (with Park Shin Hye)
  • Samsung Anycall Magic Hole (with Kim Hyun Joong and UEE)
  • Cass Beer (with Sandara Park and Jessica Gomez)
  • Bang Bang (with Han Ji Hye)
  • Binggrae Banana Milk
  • Lotte Pie
  • Coffee Cantata
  • Jangin

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j Biografi Lee Min Ho dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. a b Lee Min Ho Alami Kecelakaan Mobil dipununduh tanggal 14 Agustus 2011