Leon Victor Auguste Bourgeois

Léon Victor Auguste Bourgeois (21 Mèi 1851 - 29 September 1925) inggih punika pulitikus saking Perancis.

Léon Bourgeois

Piyambakipun tumut sarta kaliyan Parté Radikal nalika taun 1888, 18 Maret 1890 piyambakipun dados mantri indhustri publik wonten ing kabinèt Perancis sarta dados Mahamantri (1895-1896). Bourgeois dados wakil Perancis nalika Konferensi Bedhamèn wonten den Haag 1899 sarta 1907. Sesarengan nalika pambentukan Liga Bangsa-bangsa, piyambakipun njabat dados présidhèn konsil nalika taun 1920, sarta angsal Bebungah Bedhamèn Nobel.

Ugi pirsaniBesut

Cithakan:Nobel Bedhamèn


Cithakan:Pulitikus-stub