Tuduhaké menu pokok

Leonhard Euler (15 April 1707 - 18 September 1783) (dipunlafalaken "oiler") punika matématikawan lan fisikawan Swiss. Piyambakipun kapirsani (sesarengan kaliyan Archimedes, Gauss, lan Newton) minangka salah satunggiling matématikawan paling ageng salawasipun. Leonhard Euler punika tiyang sepisanan ingkang ngginakaken istilah "fungsi" (dipundefinisikaken déning Leibniz - 1694) kanggé ngejawantahaken ungkapan matématis ingkang nglebetaken manéka parameter; upaminipun y = F(x). Panjenenganipun dipunanggep minangka satunggiling tiyang ingkang sepisanan nerapaken kalkulus ing fisika.

Leonhard Euler
Potret olèh Emanuel Handmann 1756(?)
Lair(1707-04-15)15 April 1707
Basel, Switzerland
Pati18 Sèptèmber 1783(1783-09-18) (umur 76)
[OS: 7 September 1783]
St. Petersburg, Rusia
PadununganPrusia, Rusia
Swiss
KabangsanSwiss
Babaganfisikawan lan matematikawan
InstitusiAkademi Ilmu Pengetahuan Rusia
Akademi Ilmu Pengetahuan Prusia
Alma materUniversitas Basel
Doctoral advisorJohann Bernoulli
Doctoral studentsJoseph Louis Lagrange
AgamaCalvinis[1][2]
Tapak asma
Cathetan
Dia ya iku ayah matematikawan Johann Euler
Menurut otoritas genealogi akademik dia dianggap setara dengan penasihat doktoral.

Pranala njawiBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Cathetan sukuBesut

  1. Dan Graves (1996). Scientists of Faith. Grand Rapids, MI: Kregel Resources. kk. 85–86. 
  2. E. T. Bell (1953). Men of Mathematics, Vol. 1. London: Penguin. k. 155.