Lurah

Lurah minangka pimpinan Kelurahan dadi Kabupaten utawa Aparat Kota. Lurah minangka bawahan lan tanggung jawab marang Camat .

Tugas Kepala Desa yaiku nindakake Pejabat Pamarentah sing diwakili dening Kepala Sub-Kecamatan sesuai karo karakteristik dhaerah lan kabutuhane Wilayah lan nindakake Pamrentah liyane adhedhasar ketentuan angger-angger lan angger-angger. Istilah Lurah asring bingung karo gelar Kepala Desa . Pancen, ing Jawa umume, miturut sejarah pamimpin sawijining desa dikenal kanthi jeneng Lurah . Nanging, ing konteks Pamrentahan Indonesia, Kelurahan dipimpin dening Lurah, dene Desa dipimpin dening Kepala Desa. Mesthine kekarone beda, amarga Lurah minangka Pegawai Negeri Sipil sing tanggung jawab marang Camat; dene Kepala Desa bisa dicekel sapa wae sing memenuhi syarat, lan dipilih kanthi langsung dening masarakat liwat Pemilihan Kepala Desa (Pilkades).