Tuduhaké menu pokok

Lusaka iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing nagara Zambia. Kutha iki dumunung ing pérangan wétan-tengah Zambia ing elevasi 1.400 m lan koordinat 15°25' LS 28°17' BT. Sing ndunungi ana 1.640.000 jiwa (2000).

Lusaka
Kota
Downtown Lusaka
Downtown Lusaka
Nagara Zambia
ProvinsiLusaka
Madeg1905
Status kutha25 Agustus 1960
Pamaréntahan
 • Mayor of LusakaRobert Chikwelete
Laladan
 • Gunggung70 km2 (30 sq mi)
Élepasi1.279 m (4,196 ft)
Cacah warga (2007)
 • Gunggung3.100.000
 • Pepadhet44.285,7/km2 (1,146,990/sq mi)
Zona wektuSAST (UTC+2)
Kodhe laladan(1)
Situs wèbhttp://www.lcc.gov.zm

Lusaka diadegaké taun 1905 déning para migran saka Éropah. Kutha iki wiwitané wujud padésan kang dijenengaké miturut jeneng kepala désa Lusaaka. Ing taun 1935, Lusaka nggantèkaké Livingstone minangka kutha krajan Rhodesia Lor, siji koloni Britania Raya. Wiwit Zambia mardika ing taun 1964, Lusaka duwé satus dadi kutha krajan Zambia.

Pranala njabaBesut