Kanggo jinising manuk pirsani Cucakrawa

Manuk Cucak Rawa, iku sesirah sawijining lagu sing karepé humoristis. Nanging déning sabagéyané wong dianggep kasar, kampungan lan nggilani. Nglanggar tata susila. Lagu ini antarané dinyanyèkaké Didi Kempot.

Separo lagu manuk Cucakrawa iki, dinyanyèkaké nganggo basa Indonésia, terus pérangan liyané nganggo basa Jawa.

LirikBesut

Kucoba, coba melempar manggis,
Manggis kulempar, mangga kudapat,
Kucoba, coba melamar gadis,
Gadis kulamar, janda kudapat.

Jamane, jamane jaman edan,
Wong tuwa, rabi prawan,
Prawane yèn wengi nangis waé,
Amarga wedi karo manuke.

Manuke, manuke cucak rawa,
Cucak rawa, dawa buntute,
Buntute sing akèh wulune,
Nek digoyang ser, ser, adhuh penake.

Lan sabanjuré.