Mario Götze iku juru main bal-balan profèsional sing lair ndhik Memmingen, Jerman tanggal 3 juni 1992.[4]

Mario Götze
Mario Goetze Training FC Bayern München-2.jpg
Mario Götze ing FC Bayern München rikala 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mario Götze[1]
Tanggal lair (1992-06-03) 3 Juni 1992 (umur 27)[1]
Papan lair Memmingen, Jerman
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Pamain tengah panyerang[3]
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 10
Karir nom
1995–1998 SC Ronsberg
1998–2001 FC Eintracht Hombruch
2001–2009 Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2013 Borussia Dortmund 83 (22)
2013–2016 Bayern München 73 (22)
2016– Borussia Dortmund 0 (0)
Tim nasional
2007 Jerman U15 2 (0)
2007–2008 Jerman U16 8 (3)
2008–2009 Jerman U17 13 (5)
2009 Jerman U21 2 (0)
2010– Jerman 57 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:56, 14 Mèi 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12:30, 1 Sèptèmber 2016 (UTC)

Wektu piyambaké pindah ana ing FC Bayern München, pendukungé Borussia Dortmund mènèhi kritik amarga piyambaké dianggep luwih mentingné duit lan akhiré lunga ana ing tim sing stadioné Allianz Arena iku.[5]

Ndèk mangsa 2016 iki piyambaké mbalik manèh ana ing Borussia Dortmund.[6]

KarirBesut

2009-2013 Borussia Dortmund[4]

2013-2016 FC Bayern München[4]

2010-Saiki Jerman[4]

2016-Saiki Borussia Dortmund[4]

JuwaraBesut

Juwara Piala Dunia karo Jerman taun 2014[4]

Juwara Club World Cup karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara Bundesliga Jerman karo FC Bayern München taun 2014, 2015, lan 2016[4]

Juwara Bundesliga Jerman karo Borussia Dortmund taun 2011 lan 2012[4]

Juwara European Super Cup FC Bayern München taun 2014[4]

Juwara DFB Pokal karo FC Bayern München taun 2014 lan 2016[4]

Juwara DFB Pokal karo Borussia Dortmund taun 2012[4]

Cathetan sukuBesut

  1. a b "FIFA Club World Cup Morocco 2013: List of Players" (PDF). FIFA. 7 December 2013. k. 5. Dijupuk 7 December 2013. 
  2. "Bayern Profile Mario Götze". FC Bayern. Dijupuk 22 May 2014. 
  3. "Mario Götze". FC Bayern Munich. Dijupuk 8 February 2015. 
  4. a b c d e f g h i j k l "Mario Götze". www.eurosport.com. Dijupuk 30 August 2016. 
  5. "Kisah Sedih Mario Goetze di Piala Super Jerman". www.panditfootball.com. Dijupuk 31 August 2016. 
  6. "Memetakan Persaingan Bundesliga Musim 2016/2017". www.fandom.id. Dijupuk 31 August 2016.