Marmalade

Marmalade minangka olahan woh - wohan sing digawe saka jus lan kulit buah jeruk sing digodhog nganggo gula lan banyu. Ing versi kondhang digawe saka jeruk nanging uga digawe saka lemons, limes, grapefruits, mandarins, oranges manis, bergamots, lan woh-wohan jeuk liyane, utawa kombinasi. Jeruk minangka pilihan woh sing paling khas kanggo marmalade, sanajan miturut sejarah, istilah iki asring digunakake kanggo ngreksa non-jeruk. [1]

Marmalade
Homemade marmalade, England.jpg
Homemade marmalade
Panggonan asalPortugal/Scotland
Woworan pokokJuice and peel of citrus fruits, sugar, water
Buku masakan: Marmalade  Médhia: Marmalade
Waca liyane, bal marmelade ijo dening Fazer
Kendi marmalade krasan

ReferensiBesut

  1. Maguelonne-Samat, (Anthea Bell, tr.) A History of Food 2nd ed. 2009, p. 507