Masjid Raya Baiturrahman

Koordhinat: 5°33′13″N 95°19′1.9″E / 5.55361°N 95.317194°E / 5.55361; 95.317194

Masjid Raya Baiturrahman iku sawijining masjid sing dumunung ing pusat Kutha Bandha Acèh. Masjid iki biyèn wujud masjid Kasultanan Acèh.

Masjid Raya Baiturrahman
Meuseujid Raya Bayturrahman.JPG
Masjid Raya Baiturrahman
Informasi umum
PrenahBanda Acèh, NAD, Indonesia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Spesifikasi
Kubah5 kubah wiwit taun 1968
Foto Masjid Raya Baiturrahman ing taun 1910 - 1930 saka arsip Tropen Museum

Pranala njabaBesut