Mertéga

prodhuk nabati
(Kaelih saka Mentega)

Mertéga iku prodhuk panganan saka susu, digawé kanthi ngudheg krim kang asal saka susu. Lumrahé kanggo olèsan roti lan biskuit, minangka perantara lemak ing sawatara resèp roti lan masakan, lan kadhangkala minangka bahan kanggo nggorèng. Pengganti mertéga yaiku margarin, kang lumrahé luwih murah, lan duwé luwih sethithik lemak lan kolesterol.

Mertéga

ÈtimologiBesut

Tembung mertéga dijupuk saka basa Portugis manteiga.

Deleng ugaBesut