Tuduhaké menu pokok
Planet Merkurius

Merkurius utawa Soma iku kalebu planit dalam tata surya sing paling cedhak srengéngé. Diameter Merkurius 40% lewih cilik katandhing Bumi, 40% lewih gedhé katandhing Bulan. Malahan ukurane lewih cilik katandhing bulan Jupiter, Ganymede juga bulan Saturnus, Titan.

Permukaan planit Merkurius lewih kurang padha kondisine kalih Bulan.