Tuduhaké menu pokok

Michael Schumacher (miyos wonten Hurth Hermuhlheim, Jerman, tanggal 3 Januari 1969), punika tiyang Formula 1 saking Jerman, sapunika piyambakipun guyup sareng Mercedes GP. Schumacher sampun mimpangaken 91 balapan, 68 pole, kaliyan 7 gelar juwara donya (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). Schumacher mungkasi kariré ing tim Ferrari ing tun 2006, jalaran dhèwèké wis rumangsa cukup anggoné dadi juru balap F1, apa manèh nalika iku jumedhul juru balap kang luwih enom kayata Fernando Alonso kang kasil dadi juwara donya kaping pindho maturut-turut lan gawè dhominasine Schumi cuthel.

Michael Schumacher
Michael Schumacher.jpg
Michael Schumacher ing taun 2007.
Miyos (1969-01-03) Januari 3, 1969 (umur 50)
Jerman Hurth Hermuhlheim, Kerpen, Jerman
Nami sanès Schumi, Schuey, Schu
Aktif ing F1 1991-2006
Tim Jordan GP (1991)
Benetton F1 (1991-95)
Ferrari (1996-2006)
Mercedes GP (2010-...)
Gungung balapan kaping 250
Balapan pisanan Grand Prix Bèlgi 1991[1][2]
Balapan pungkasan Grand Prix Brazil 2006
Start kaping 249
Posisi angka siji kaping 68
Lap paling banter kaping 76
Menang kaping 91
Menang pisanan Grand Prix Bèlgi 1992[3]
Menang pungkasan Grand Prix Cina 2006[4]
Total poin 1.369 pts
Jawara donya kaping 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, dan 2004)
Situs resmi

Cathetan prestasiBesut

  • 1984-Juwara Junior Kart Jerman
  • 1985-Juwara Junior Kart Jerman
  • 1986-Karting Jerman, kaping 3 / Karting Éropah, kaping 3
  • 1987-Juwara Karting Jerman lan Éropah
  • 1988-Juwara Formula Koenig / FF1600 Éropah, kaping 2 / FF1600 Jerman, kaping 6
  • 1989-Formula 3 Jerman, kaping 3
  • 1990-Prototypes, kaping 5 (21 poin) / Juwara F3 Jerman
  • 1991-Prototypes, kaping 9 (43 poin) / Jordan (1 balapan) kaliyan Benetton, kaping 12 (4 poin)
  • 1992-Formula 1 (Benetton), kaping 3 (53 poin)
  • 1993-Formula 1 (Benetton), kaping 4 (52 poin)
  • 1994-Formula 1 (Benetton), Juwara Donya (92 poin)
  • 1995-Formula 1 (Benetton), Juwara Donya (102 poin)
  • 1996-Formula 1 (Ferrari), kaping 3 (59 poin)
  • 1997-Formula 1 (Ferrari), kaping 2 (78 poin), dipundhiskualifikasi
  • 1998-Formula 1 (Ferrari), kaping 2 (86 poin)
  • 1999-Formula 1 (Ferrari), kaping 5 (44 poin)
  • 2000-Formula 1 (Ferrari), Juwara Donya (108 poin)
  • 2001-Formula 1 (Ferrari), Juwara Donya (123 poin)
  • 2002-Formula 1 (Ferrari), Juwara Donya (144 poin)
  • 2003-Formula 1 (Ferrari), Juwara Donya (93 poin)
  • 2004-Formula 1 (Ferrari), Juwara Donya (148 poin)
  • 2005-Formula 1 (Ferrari), kaping 3 (62 poin)
  • 2006-Formula 1 (Ferrari), kaping 2 (121 poin)

RéferènsiBesut

  1. Collings, Timothy (2004). The Piranha Club. Virgin Books. kk. p.17. ISBN 0-7535-0965-2. 
  2. Hilton, Christopher (2006). Michael Schumacher: The whole story. Haynes. kk. pp.62–66. ISBN 1-84425-008-3. 
  3. Kehm, Sabine (2003). Michael Schumacher. Driving Force. Random House. kk. p.14. ISBN 0-091894-352. 
  4. "Alonso has trouble with his front tires". Washingtonpost.com. 2006-10-01. Dijupuk 2007-08-01. 

Pranala njawiBesut