Kenari (manuk): Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Jinis: éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[File:Serinus canaria MHNT 223 Tenerife 2000m pin RdN.jpg|thumb|''Serinus canaria canaria'']]
 
Panemu '''Manuk Kenari''' utawi '''Peksi Kenari''' inggih punika pelaut saking [[Perancis]], ingkang nggadhahi asma [[Jead de Berthan Cout]] watawis abad 15 ing kepulauan [[Canary]], [[Azores]], lan [[Madeira]].<ref name="Internet1">{{id}}[http://www.anneahira.com/jenisjinis-jenisjinis-burung-kenari.htm JenisJinis-jenisjinis burung kenari](dipunundhuh tanggal 23 April 2011)</ref><ref name="Buku1">{{id}} Soeseno, Ari.1993. Burung Hias Aneka Jinis dan Perawayannya. Jakarta: PT Penebar Swadaya. Hal 124</ref> Manuk Kenari nggadhahi ukuran ngantos [[14]]cm.<ref name="Buku1"/> Prawakanipun saking badan nggadhahi warna [[kuning sitrun]] kanthi [[garis]] ingkang radi peteng.<ref name="Internet5">{{id}}[http://somemap.com/news/jenisjinis-kenari.html JenisJinis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Awaké arupa [[kuning sitrun]] kanthi garis kang luwih peteng.<ref name="Buku1"/> [[Wulunipun]] lan [[buntutipun]] nggadhahi warnanipun [[cemeng]] ingkang pinggiranipun warna [[ijem]] semu [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Ing ngandhapipun [[badan]] warnanipun radi [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Wujudipun Manuk Kenari punika [[alit]] ugi nggadhahi [[swanten]] ingkang saé.<ref name="Internet1"/>
 
==Jinis==
Wiwit gangsal abad kepengker, manuk kenari asring kawin silang kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun, dadosaken manuk kenari piyambak nggadhahi jinis kadosta:<ref name="Internet1"/>
# [[Kenari Norwich]], punika jinis ingkang nggadhahi sejarah bènten kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun.<ref name="Internet3">{{id}}[http://kenariku.tripod.com/html/jenisjinis.html JenisJinis Kenari yang Umum](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet4">{{id}}[http://www.wasalam.co.cc/2011/02/jenisjinis-jenisjinis-kenari_17.html JenisJinis-JenisJinis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Rikala semanten kathah tiyang nenun saking bangsa [[Flam]] ingkang ngingu manuk kenari jinis punika lan asring dipunasta pindah dhateng [[Inggris]] amargi dipunjajah déning bangsa [[Spanyol]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Penenun-penenun punika manggèn wonten dhaérah [[Norwich]] ing [[Norflok]] [[(Inggris)]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha saking manuk kenari jinis punika [[wulunipun]] ingkang [[kandel]] lan wujudipun [[bunder]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Dadanipun]] amba, [[gegeripun]] cekak ugi amba,[[wulunipun]] cekak lan [[buntutipun]] ugi cekak.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk punika nggadhahi warna [[ijem]]. .<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun kinten-kinten [[15-16]]cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Cinnamon]], punika mèmper kaliyan Kenari [[Norwich]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Manuk punika nggadhahi [[wulu]] ingkang [[kandel]] lan wujud ingkang sarwa [[bunder]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Border]], jinis punika ingkang paling misuwur ing kalangan kenari sanèsipun.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis punika asalipun saking [[Cumberland Fancy]], lan saking [[Sempadan]] [[(Border)]] antawisipun [[lnggris]] lan [[Scotland]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Wujudipun bunder sedaya menawi dipuntingali saking pundi kemawon.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun namung ngantos [[14]] cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
62.958

besutan