Paus Telesphorus: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: pemerintah → pamaréntah (3) using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: pemerintah → pamaréntah (3) using AWB)
'''Paus Telesphorus''' punika ngasta jabatan Paus [[greja|Gréja]] [[Katulik]] [[Roma]] antawis taun ([[125]]-[[136]]).
 
'''Paus Tèlèsphorus''' yoiku [[Paus]] teko 126 utawo 127 sampèk 136 utawo 137 utawo 138, selama pemerintahanpamaréntahan [[Kaisar Romawi]] [[Hadrian]] lan Antoninus Pius. Deweke kemedosan Yunani lan lahir neng Terranova da Sibari <ref name="buku1">Chapman, John. Studies on the Early Papacy. Port Washington, NY: Kennikat Press, 1971. ISBN 978-0-8046-1139-8.</ref>, Calabria, Italia.
 
Telesphorus secara tradisional diperhitungake koyok uskup Romawi kepitu berturut-turut setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyebutake yen deweke wis pertapa suatu (utawo pertapa) biksu sebelum asumsi kantor. Nurut kesaksian Irenaeus (Against Heresies III.3.3), deweke ngderita "mulia" modar syahid. Meskipun paus awal sing paling disebut martir oleh sumber koyok Ponificalis Liber, Telesphorus yoiku sing pertama neng sopo Ireneaus, nulis adoh sebelumne, nge'iake gelar iki.
 
Eusebius (Sejarah Gereja iv.7, iv.14) nempatkan awal kepausane neng taun keloro belas teko pemerintahanpamaréntahan Kaisar Hadrian (128-129) lan nge'iake tanggal kemodarane koyok taun pertama pemerintahanpamaréntahan Antoninus Pius (138-139) <ref name="buku2">Fortescue, Adrian, and Scott M. P. Reid. The Early Papacy: To the Synod of Chalcedon in 451. Southampton: Saint Austin Press, 1997. ISBN 978-1-901157-60-4.</ref>.
 
Ning Martirologi Romawi pestane dirayakake neng tanggal 2 Januari, Gereja Yunani ngrayakake iku neng 22 Februari.
6.697

besutan