Paus Telesphorus: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: pemerintah → pamaréntah (3) using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
Tradisi Misa Natal tengah bengi, perayaan Paskah neng dino Minggu, sing ngjogo teko pitu minggu-Prapaskah sebelum Paskah lan nyanyian Gloria biasane dicantolake karo Paus nya, namung beberapa sejarawan ngraguake yen atribusi kesebut akurat.
 
Sebuah fragmen surat teko Irenaeus neng Paus Victor I selama kontroversi Paskah neng akhir abad neng-2, ugo diawetake oleh Eusebius, bersaksi Telesphorus iku yoiku kliru siji teko para uskup Romawi sing selalu ngrayakake Paskah neng dino Minggu, duduk neng dino-dino liyo ning seminggu nurut perhitungan Paskah Yahudi. Ndak koyok Victor, piye, Telesphorus pancet ning persekutuanpersekuthuan karo komunitas-komunitas sing ndak ngmeloki kebiasaan iki.
 
Para Karmelit nghormati Telesphorus koyok santo pelindung order sejak beberapa sumber nggambarake deweke koyok seorang pertapa sing tinggal neng Gunung Karmel.
352.737

besutan