Pulo Florès: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎Administrasi: éjaan, replaced: kabupaten → kabupatèn (2) using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:Pulo Flores.jpg|thumb|Pulo Florès]]
 
Pulo '''Florès''', saking basa [[Portugis]] ingkang ateges "[[kembang]]" kalebet wonten ing [[ProvinsiPropinsi]] [[Nusa Tenggara TimurWétan]], [[IndonesiaIndonésia]].<ref>{{id}}[http://www.indonesia.travel/id/destination/444/flores](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref> Flores kalebet wonten ing gugusan [[Kepulauan Sunda Kecil]] sareng kaliyan pulo [[Bali]] saha [[Nusa Tenggara Barat|Nusa Tenggara Kulon]], kanthi jembaring wewengkon kirang langkung 14.300&nbsp;km². Penduduk wonten ing Flores, awit taun 2007, dumugi 1,6 yuta jiwa. Puncak paling inggil wonten ing [[pulo]] Flores inggih punika [[Gunung Ranakah]] (2350m) ingkang minangka [[gunung]] paling inggil angka kalih wonten ing [[Nusa Tenggara TimurWétan]], sasampunipun [[Gunung Mutis]], 2427m wonten ing [[Timor Barat]]. Pulo Flores kaliyan [[Pulo Timor]], [[Pulo Sumba]] kaliyan [[Kepulauan Alor]] minangka sekawan pulo paling ageng wonten ing [[ProvinsiPropinsi]] [[Nusa Tenggara TimurWétan]] ingkang minangka salah satunggaling [[provinsipropinsi]] kepuloan ing [[IndonesiaIndonésia]] kanthi 566 [[pulo]]. Flores, kanthi jembar wewengkon , cacahing warga sarta sumber daya (alam ewadéné manungsanipun) ingkang sampun nyekapi, sakmenikasapunika tembé nyiapaken dados [[provinsipropinsi]] pemekaran ing [[Nusa Tenggara TimurWétan]].<ref>{{id}}[http://www.nttprov.go.id/ntt_09/index.php?hal=wisflores](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref>
 
Wonten ing sisih kilen saha wetan Pulo Flores wonten gugusan pulo alit. Ing sisih wetan wonten gugusan Pulo Lembata, Adonara saha Solor, déné ing sisih kilén wonten gugusan [[Pulo Komodo]] saga Rinca. ing sisih kilén pulo Flores, sabibaripun gugusan [[pulo]]-[[pulo]] alit kasebut, wonten [[pulo Sumbawa]] ([[Nusa Tenggara Barat]]), déné ing sisih wétan sabibaripun gugusan [[pulo]]-[[pulo]] alit kasebut, wonten kepulauan Alor. Ing sisih tenggara wonten [[pulo Timor]]. Ing sisih barat daya wonten [[pulo Sumba]], Ing sisih kidul wonten [[laut Sawu]], ing sisih lér, ing sebrang [[Laut Flores]] wonten [[Pulo Sulawesi]].<ref name="krisbheda.wordpress.com">{{id}}[http://krisbheda.wordpress.com/kalender-budaya-ntt/](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref>
 
== Administrasi ==
Flores minangka bageyan saking [[provinsipropinsi]] [[Nusa Tenggara TimurWétan]]. [[Pulo]] punika kaperang dados wolu [[kabupatèn]]; saking kilén tumuju wétan kados punika: Manggarai Barat kanthi kutha krajan Labuan Bajo, Manggarai kanthi kutha krajan Ruteng, Manggarai Timur kanthi kutha krajan Borong, Ngada kanthi kutha krajan Bajawa, Nagekeo kanthi kutha krajan Mbay, Ende kanthi kutha krajan Ende, Sikka kanthi kutha krajan Maumere,Flores Timur kanthi kutha krajan Larantuka, saha kabupatèn lembata kanthi kutha krajan lewoleba.<ref name="travelingluck.com">{{id}}[http://travelingluck.com/Asia/IndonesiaIndonésia/Nusa+Tenggara+Timur/_1644745_Pulau+Flores.html](dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2012)</ref>
 
== Geografi ==
 
[[Kategori:Pulo ing Indonésia]]
[[Kategori:Pulo ing Nusa Tenggara TimurWétan]]
352.737

besutan