Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
(éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
}}
'''KH Abdurrahman Wahid''', akrab diundang '''Gus Dur''' ({{lahirmati|[[Kabupatèn Jombang|Jombang]], [[Jawa Timur]]|7|9|1940|[[Jakarta]]|30|12|2009}}; lair kanthi jeneng '''Abdurrahman Addakhil'''<ref name="latar gus">[http://gusdur.net/indonesia/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=63 Latar belakang keluarga Gus Dur], GusDur.net</ref>) iku tokoh [[Muslim]] [[Indonésia]] lan pamimpin pulitik sing dadi [[Presiden Indonésia]] sing kapapat wiwit taun 1999 nganti 2001.
Gus Dur minangka ketua [[Nahdlatul Ulama]] lan sing ngadegaké [[Parté Kebangkitan Bangsa]] (PKB). Wahid nggantèkaké Presiden [[B. J. Habibie]] sawisé kapilih déning [[MPR]] asil [[Pamilihan Umum Anggota DPR lan DPRD Indonésia 1999|Pemilu 1999]]. Mangsa kapresidenan sing diwiwiti tanggal [[20 Oktober]] [[1999]] dipungkasi jroning Sidang Istimewa [[MPR]] taun 2001 tangal [[23 Juli]] [[2001]], kapemimpinan digantèkaké déning wakilé yaikuya iku [[Megawati Soekarnoputri]] sawisé mandat dijabel déning MPR.
 
Abdurrahman Wahid ngayahi pamaréntahan dibantu déning para mentri jroning [[Kabinet]] [[Persatuan Nasional]].
6.697

besutan