Sekolah menengah pertama: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Sekolah menengah pertama''' (dicekak '''SMP'''), iku jenjang pendidikan dhasar jroning pendidikan formal ing [[Indonésia]] sawisé lulus [[Sekolah dhasar]] (utawa sadrajad). Sekolah menengah pertama ditempuh jroning wektu 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9.
 
Pelajar SMP umumé umur 12-14 taun. SMP klebu program [[wajib belajar]] pamaréntah - yaikuya iku [[sekolah dasar|SD]] (utawa sadrajad) 6 taun lan '''SMP''' (utawa sadrajad) 3 taun. Wiwit taun [[2005]] wis dicanangaké program wajib belajar 12 taun sing ngatutaké SMA ing sawetara laladan, contoné ing [[Kutha Yogyakarta]] lan [[Kabupatèn Bantul]].<ref name="kompas">[http://www.kompas.com/kompas-cetak/0603/11/jogja/21941.htm "Wajar 12 Tahun Diberlakukan"], ''[[KOMPAS]]'', [[11 Maret]] [[2006]]</ref>
 
SMP diselenggarakaké déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi laladan]] ing taun [[2001]], pengelolaan SMP negeri ing Indonésia sing saduruné ana ing sangisoré [[Departemen Pendidikan Nasional Republik Indonésia|Departemen Pendidikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah laladan]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendidikan Nasional mung nduwèni peran minangka [[regulator]] jroning bidang standar nasional pendidikan. Sacara struktural, SMA negeri arupa unit pelaksana teknis [[dinas pendidikan]] kabupatèn/kutha.
6.697

besutan