Terusan Suèz: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Terusan]] iki ndadèkaké [[transportasi banyu]] saka [[Éropah]] menyang [[Asia]] bisa luwih cepet amarga tanpa ngubengi [[Afrika]]. Sakdurungé ana kanal iki, transportasi diayahi kanthi ngosongaké kapal lan barang-barang digawa liwat daratan antara [[Segara Tengah]] lan [[Segara Abang]].
 
Terusan iki kapérang dadi rong bagéan, ya iku bagéan [[lor]] lan bagéan [[kidul]] [[Tlaga Great Bitter]], lan nguhubungaké [[Segara Tengah]] karo [[TelukLempongan Suèz]]
 
== Uga Pirsani ==
* {{en}} ''[[wikisource:Constantinople Convention of the Suez Canal|Constantinople Convention of the Suez Canal]]'' di [[wikisource:Main Page:Bahasa IndonesiaIndonésia|Wikisource]]
 
== Pranala Jaba ==
352.737

besutan