Fotografi dhigital: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: akeh -> akèh using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
c (→‎top: akeh -> akèh using AWB)
'''Fotografi digital''', walikané [[fotografi film]], ya iku [[fotografi]] kang migunakaké media rekam [[digital]]. Fotografi digital, iku beda karo fotografi film kang migunakaké film sing dadi media anggoné jupuk gambar, migunakaké sensor elektronik kanggo ngrekam gambar, nuli sawisé iku diolah supaya bisa disimpan kanthi wujud data [[biner]]. Bab iki ngèthok alur pengolahan gambar kang akeh, sadhurungè dicetak dadi gambar akir, lan bisa gawé sapa kang migunakaké supaya meruhi lan mbusak kasil gambar sing dijupuk nganggo kamera mula salahé bisa ditilik wiwitan.
 
Ora ana kang luwih becik watarané kamera digital lan film, amarga sakloron duweni ''karakteristik'' kang bedha-bedha. Ana fotografer luwih milih nganggo kamera digital amarga sipaté kang luwih gampang/praktis lan luwes. Ananging ana uga sing tetep milih mugunakaké kamera film amarga kualitasé luwih apik. Ananging batas iki tambah gawé bingung amarga anané ''perbaikan'' kualitas kang ana ing sensor digital, ning bab liya, perkembangan iki nyebabaké akehakèh fasilitas kang ditambahaké maring kamera digital mula sisi gampangé/kepraktisané ora adoh kasilé kaya kamera film.
Teknologi kang ''berkembang'' dadi sebab anggoné kamera digital ''diimplementasi'' mring piranti liya, kayata [[telepon seluler]].
 
352.737

besutan