Suparto Brata: Béda antara owahan

77 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
c
typo
c (→‎Karya: + Karya)
c (typo)
'''Suparto Brata''', Priyayi klairan [[Surabaya]] ing dina [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Je]] [[23 Februari]] tahun [[1932]] iki klebu [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dheweke asring nampa penghargaan seka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki yakuwi ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané: Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak yaiku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise kuwi, dheweke kerep nulis [[Crita Cekakcekak|crita cekak]], sandhiwara, utawa [[Novel|novel]]. Saliyane nulis ing [[satra jawa]], dheweke uga nulis crita rekan ing sastra [[Indonesia]]. Malah, novel pisanan kang digawe nganggo [[Basa Indonesia|basa Indonesia]], yaiku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawise novel iku digawe.
 
Wiwitane nulis nganggo [[basa Jawa|basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing tahun [[1959]]. Lan nalika [[majalah]] iku nganaake sayembara, dheweke nulis [[Kaum Republik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. Anakalane dheweke nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
 
Suparto Brata iku putrane Raden Suratman Bratatanaya lan Bandara Raden Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].
==Karya==
Buku-buku sastra [[Jawa]] kang katulis antara liya:
*''[[Tanpa Tlacak]]''
*''[[Emprit Abuntut Bedhug (Buku)|Emprit Abuntut Bedhug]]''
*''[[Kadurakan ing Kidul Dringu]]''
*''[[Katresnan kang Angker]]''
*''[[Asmarani]]''
*''[[Pethite Nyai Blorong]]''
*''[[Nyawa 28]]''
*''[[Tretes Tintrim]]''
*''[[Lara Lapane Kaum Republik]]''
*''[[Sanja Sangu Trembela]]''
*''[[Lintang Panjer Sore]]''
*''[[Jaring Kalamangga]]''
*''[[Kamar Sandi]]''
*''[[Garuda Putih]]''
*''[[Nglacak Ilange Sedulur Ipe]]''
*''[[Ngingu Kutuk ing Suwakan]]''
*''[[Donyane Wong Culika]]''
*''[[Lelakone Si lan Man]]''
*''[[Gadis Tangsi]]'' (Trilogi Gadis Tangsi Buku I)
*''[[Kerajaan Raminem]]'' (Trilogi Gadis Tangsi Buku II)
[[Kategori:Sastra Jawa]]
[[Kategori:Sastrawan lan budayawan Jawa]]
 
[[id:Suparto Brata]]
78.624

besutan